Blog

Udforsk gymnastikkens verden

De fleste af os kender gymnastik som noget, man bliver undervist i i folkeskolen eller som en sportsgren, vi ser i OL. Men gymnastik kan være mange ting, og det er noget, der er godt at inkorporere i sin hverdag, hvis man vil have en sund livsstil.

Det kan være noget, man går til for at røre sig. Det kan også være noget, man dyrker et par minutter om dagen derhjemme. Her kan du læse lidt mere om gymnastik.

Former for gymnastik

Gymnastik kan være mange ting og kan laves med og uden redskaber. Her kan du læse mere indgående om former for gymnastik. Hvis man bruger redskaber, hedder det sjovt nok redskabsgymnastik. Dette er som regel noget, man dyrker mere seriøst end andre former for gymnastik. Både fordi de kræver redskaber, så det er mere omfattende end andet, men også fordi det er også noget, der konkurreres i ved De Olympiske Lege. Her kaldes det idrætsgymnastik.

Ved OL ser man også de to andre former for gymnastik – rytmisk gymnastik og springgymnastik. Rytmisk gymnastik er opvisningsbaseret, for eksempel bruges ofte vimpler. Springgymnastik kender de fleste også fra idrætstimerne, her handler det om at dyste i at kunne springe længst og højest.

Gymnastik derhjemme

Du kan også øve dig på din gymnastiske kunnen derhjemme. Det kan være noget så simpelt som en kolbøtte. Du kan læse meget mere om, hvordan du kan øve dig og forbedre dig i de redskabsfri gymnastikstillinger. Håndstand er for eksempel en fantastisk træning for balancen og musklerne, og alle kan lære det, hvis de øver sig. Hvis du har god plads, for eksempel i din have, kan du prøve kræfter med araberspring eller vejrmøller.

Det er ikke alle, der behøver at være gymnaster. Men det er sjovt at udforske og prøve sig selv af. Det er også godt, hvis du har børn. Her er det en fordel, at du ved bare lidt om gymnastikøvelser, så de kan få rørt sig på en sjov måde derhjemme sammen med dig.

Udforsk gymnastikkens verden
Udforsk gymnastikkens verden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.